The Settlers Online

Στο δωρεάν παιχνίδι στρατηγικής The Settlers Online αποικείτε ένα νησί και διαχειρίζεστε μία πολύπλοκη οικονομία.

Στο The Settlers Online, ξεκινάτε όπως και σε όλα τα παιχνίδια browser με πολύ λίγα μέσα στη διάθεσή σας και καλείστε σιγά σιγά να αποικήσετε μία περιοχή, συλλέγοντας απαραίτητους πόρους για να καλύψετε τις βασικές ανάγκες των αποίκων σας. Θα πρέπει να τους παρέχετε τρόφιμα και στέγαση. Για να χτίσετε κτίρια χρειάζεστε πόρους όπως ξύλο και πέτρα, ενώ η τροφή παρέχεται απλόχερα από τη φύση με τη μορφή ψαριών, κυνηγιού, σιταριού κλπ. Όμως εδώ μπαίνει ο κύκλος της παραγωγής. Για να γίνει το σιτάρι ψωμί χρειάζεστε μύλο και φούρνο. Για την πέτρα θέλετε λατομείο. Για τα ξύλα χρειάζεστε ξυλοκόπο, δασοκόμο και επιπλοποιείο. Αυτό γίνεται με όλους τους πόρους του παιχνιδιού, και η δική σας αποστολή είναι να εξισορροπήσετε την παραγωγή έτσι ώστε να μην ξεμείνετε ποτέ από συγκεκριμένους πόρους. Σ' αυτό βοηθάει πολύ και το σύστημα της ελεύθερης αγοράς, όπου μπορείτε ανά πάσα στιγμή να προσφέρετε στους άλλους παίχτες ένα προϊόν που σας περισσεύει και να το ανταλλάξετε με ένα άλλο. Οι τιμές κανονίζονται με βάση το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης.

Όταν αρχίσετε να μαζεύετε πόρους και χτίσετε αρκετά σπίτια για να υποστηρίξετε ένα στρατό, θα μπορείτε να στρατολογήσετε αποίκους και να τους εξοπλίσετε με όπλα που έχετε παράγει επίπονα οι ίδιοι, για να πολεμήσουν ενάντια σε ληστές που κατασκηνώνουν στα γύρω δάση και να απελευθερώσουν έτσι καινούριες περιοχές στις οποίες μπορείτε να επεκταθείτε. Αυτές θα σας δώσουν με τη σειρά τους πρόσβαση σε ακόμη πιο πολύτιμα αγαθά όπως σπάνια μεταλλεύματα. Η εποχή στην οποία διαδραματίζεται το παιχνίδι είναι μερικές εκατοντάδες χρόνια πριν, οπότε παράγετε σπαθιά, πανοπλίες, βέλη, τόξα από χαλκό, σίδηρο κλπ. Τέλος μπορείτε να μπείτε σε συντεχνίες παιχτών και να τελειώσετε μαζί αποστολές και περιπέτειες. Στις συντεχνίες θα βρείτε υποστήριξη, μπορείτε να επιταχύνετε ο ένας την παραγωγή του άλλου και να στέλνετε δώρα.

{module[164]} Το The Settlers Online διαφέρει από την πληθώρα των παιχνιδιών στρατηγικής, ως προς το γεγονός ότι δεν επικεντρώνεται στον πόλεμο και τις μάχες ενάντια σε άλλους παίχτες, αλλά στην συλλογή πόρων, τη λειτουργία ενός πολύπλοκου κύκλου παραγωγής καταναλωτικών αγαθών και στην αλληλοβοήθεια και συνεργασία με άλλους παίχτες για κοινές περιπέτειες. Έτσι, δεν απευθύνεται μόνο σε άντρες αλλά και σε γυναίκες και παιδιά, που στο κάτω κάτω αποτελούν και το μεγαλύτερο κοινό των casual games. Ακόμη και τα γραφικά του είναι ολοζώντανα και γλυκύτατα και μεταφέρουν με τον ωραιότερο τρόπο τη χάρη και την ιδιαιτερότητα του franchise στους webbrowsers. Το χωριό σας είναι γεμάτο ζωή και δεν χορταίνετε να παρακολουθείτε τους κατοίκους την ώρα που εκτελούν την εργασία τους.

Αν βέβαια είστε παίχτης της παλιάς σχολής και θεωρείτε τα browser games χάσιμο χρόνου, ή αν προτιμάτε κάτι που να εστιάζει στην κατάκτηση και τις PvP μάχες, δεν πρόκειται να αλλάξετε γνώμη ούτε με το The Settlers Online. Αν όμως σας αρέσουν οι βραχυπρόθεσμες και ξεκούραστες παρτίδες παιχνιδιού, που απαιτούν λίγο περισσότερο σχεδιασμό εκ μέρους σας από το να κάνετε 50 φορές κλικ για να θερίσετε το σιτάρι σας ή να μαζέψετε τις 26 αγελάδες που σας στείλανε οι φίλοι σας αποβραδίς, το The Settlers Online θα σας ξετρελάνει.


Καλώς ορίσατε στο freegamesonline.gr

Σε μας θα βρείτε τον εκτενέστερο και πιο ενημερωμένο κατάλογο δωρεάν browser και ΜΜΟ online games, τα περισσότερα με ελληνική μετάφραση. Επίσης μπορείτε να παίξετε κατευθείαν στη σελίδα μας παιχνίδια hidden object, παιχνίδια πασιέντζας και άλλα.

Σας παρουσιάζουμε καινούρια καθώς και δημοφιλή δωρεάν online παιχνίδια browser, facebook και για κινητά, σας δίνουμε συμβουλές για γρήγορη πρόοδο και σας ενημερώνουμε καθημερινά με νέα, κωδικούς δώρων για το αγαπημένο σας παιχνίδι, ειδικές προσφορές από τις εταιρείες των παιχνιδιών, special events και δωρεάν αντικείμενα.

Αν ψάχνετε cheats, κόλπα, συμβουλές, πληροφορίες και οτιδήποτε αφορά παιχνίδια για browser, facebook και κινητά, κάντε μας like στο facebook, follow στο twitter ή αφήστε τα σχόλιά σας στις δημοσιεύσεις της σελίδας και ρωτήστε ό,τι θέλετε. Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση!

Contact E-Mail:
info [at] freegamesonline [dot] gr