Drakensang Online

Σηκώστε το σπαθί ή το μαγικό ραβδί σας και ξεκινήστε την περιπέτειά σας στον φανταστικό μεσαιωνικό κόσμο του Drakensang Online.

Το παιχνίδι βασίζεται στη σειρά pen and paper RPG "The Dark Eye", που εμάς τους Έλληνες μπορεί να μη μας λέει πολλά, αλλά στη Γερμανία είναι κάτι σαν το Dungeons and Dragons. Το παιχνίδι αναπτύχθηκε από το γερμανικό στούντιο radon labs με την Nebula3 engine, για λογαριασμό της Bigpoint. Πρόκειται για ένα browser game που δεν χρειάζεται κατέβασμα αρχείων και τρέχει σε java. Το δοκιμάσαμε σε ένα καινούριο, πλην όμως μέτριο laptop και έτρεχε ικανοποιητικά, όμως πιστεύουμε ότι αν δεν είστε ενημερωμένος gamer με αναβαθμισμένο PC είναι πιθανό να συναντήσετε τεχνικά προβλήματα.

Το Drakensang Online είναι ένα κλασικό action RPG τύπου Diablo, Icewind Dale, Neverwinter Nights, Baldur's Gate και τα σχετικά. Ξεκινάτε με ένα χαρακτήρα χαμηλού επιπέδου - έχει να διαλέξετε μόνο ανάμεσα σε μάγο και πολεμιστή - με λίγες δυνατότητες και φτωχά υπάρχοντα όπως όπλα, πανοπλία κλπ. και μάχεστε ενάντια σε τέρατα. Η δράση ξεκινάει μετά από μία λιτή εισαγωγή, ενώ δεν μαθαίνουμε και πολλά για την πλοκή. Σκοτώνοντας τα τέρατα κερδίζετε πόντους εμπειρίας, ανεβαίνετε επίπεδο και αναβαθμίζετε τις ιδιότητες του χαρακτήρα σας όπως τη δύναμη και την άμυνα του, μαθαίνετε καινούρια κόλπα και μαγικά, όπως επίσης κερδίζετε λεφτά για να αγοράσετε ελιξίρια, όπλα, πανοπλία κλπ για να σας βοηθήσουν στις αποστολές σας που σας αναθέτουν διάφοροι NPCs στις πόλεις. Για να τις ολοκληρώσετε δεν χρειάζεται μόνο να εξολοθρεύετε τέρατα, αλλά πολλές φορές πρέπει να βρείτε αντικείμενα, να μιλήσετε σε άλλους NPCs, και γενικά έχετε συνέχεια κάτι να ασχολείστε, δεν περιφέρεστε δηλαδή άσκοπα στην περιοχή.

Τα γραφικά είναι πραγματικά το κάτι άλλο. Ειδικά σε πλήρη οθόνη, δεν καταλαβαίνετε ότι παίζετε browser game. Είναι απίστευτο ότι όλα αυτά φορτώνονται σε πραγματικό χρόνο. Με τρισδιάστατα δάση γεμάτα δέντρα και φυτά, ομίχλη, πεταλούδες, ένα σωρό εφέ και κινούμενα αντικείμενα, διάφορα μικρά και μεγάλα τέρατα, κλειστοφοβικά μπουντρούμια και σπηλιές, το Drakensang Online είναι αναμφισβήτητα για μας το πιο όμορφο browser game που είδαμε μέχρι τώρα και εκπρόσωπος της νέας γενιάς free to play browser games. Η συνοδευτική μουσική συμπληρώνει τέλεια την περιπετειώδη ατμόσφαιρα και είναι η πρώτη φορά σε browser game που δεν πατήσαμε το κουμπάκι off στις ρυθμίσεις ήχου.

Στις πόλεις μπορείτε να βρείτε συμπαίχτες για να ολοκληρώσετε μαζί δύσκολες αποστολές, υπάρχει όμως και η δυνατότητα PvP, δηλαδή να παίζετε ενάντια σε άλλους παίχτες αν το επιθυμείτε. Αυτό ομολογουμένως δεν το δοκιμάσαμε ακόμα, αν εσείς έχετε εμπειρία με το PvP στο Drakensang Online μπορείτε να μας γράψετε κάτω ένα σχόλιο. Απ' ότι διαβάσαμε το σύστημα χρειάζεται ακόμα βελτίωση, διότι βάζει παίχτες ό,τι επιπέδου να 'ναι να παλέψουν μεταξύ τους. Τέλος όπως σε κάθε browser game έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε υπηρεσίες όπως μεταφορά του χαρακτήρα σας όπου θέλετε, ανάσταση στο τελευταίο σημείο που πέθανε, αγορά ελιξιρίων και εξοπλισμού κλπ. Χρήματα παιχνιδιού, τα λεγόμενα αδαμάντια, μπορείτε να κερδίσετε στο παιχνίδι από εκτέλεση αποστολών ή τέρατα που σκοτώσατε, τα ποσά όμως είναι πενιχρά. Αλλιώς τα αγοράζετε έναντι αληθινών χρημάτων.

Εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε οπωσδήποτε το Drakesang Online, ακόμα κι αν δεν βλέπετε την ώρα που θα στάξετε 60 ευρώ για να αγοράσετε το Diablo 3. Καταρχάς είναι το μόνο ή τέλος πάντων το πρώτο παιχνίδι ρόλων που ξέρουμε εμείς με ελληνική μετάφραση, η οποία είναι ποιοτικότατη - πέρα από μερικά μικρολαθάκια. Δεδομένου του τεράστιου κειμένου, θέλουμε σ' αυτό το σημείο να σηκώσουμε τον αντίχειρα στην Bigpoint. Πάντως παρόλ' αυτά δεν μας λύθηκε ακόμα η απορία πως λέγετε το mana στα ελληνικά. Έχει κανείς καμία ιδέα; ;-)

Καλώς ορίσατε στο freegamesonline.gr

Σε μας θα βρείτε τον εκτενέστερο και πιο ενημερωμένο κατάλογο δωρεάν browser και ΜΜΟ online games, τα περισσότερα με ελληνική μετάφραση. Επίσης μπορείτε να παίξετε κατευθείαν στη σελίδα μας παιχνίδια hidden object, παιχνίδια πασιέντζας και άλλα.

Σας παρουσιάζουμε καινούρια καθώς και δημοφιλή δωρεάν online παιχνίδια browser, facebook και για κινητά, σας δίνουμε συμβουλές για γρήγορη πρόοδο και σας ενημερώνουμε καθημερινά με νέα, κωδικούς δώρων για το αγαπημένο σας παιχνίδι, ειδικές προσφορές από τις εταιρείες των παιχνιδιών, special events και δωρεάν αντικείμενα.

Αν ψάχνετε cheats, κόλπα, συμβουλές, πληροφορίες και οτιδήποτε αφορά παιχνίδια για browser, facebook και κινητά, κάντε μας like στο facebook, follow στο twitter ή αφήστε τα σχόλιά σας στις δημοσιεύσεις της σελίδας και ρωτήστε ό,τι θέλετε. Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση!

Contact E-Mail:
info [at] freegamesonline [dot] gr